Παιχνίδια για παιδιά ηλικίας 1 έτους

Με μια ματιά

Όταν το μωρό γίνεται ενός έτους θέλει να σταθεί όρθιο, κρατάει σταθερά αντικείμενα και σηκώνεται ενώ προσπαθεί να κάνει τα πρώτα του βήματα. Αρχίζει και πιάνει τα παιχνίδια του με τα δάχτυλα ενώ μπορεί να βάζει και να βγάζει αντικείμενα από κουτιά. Προσπαθεί να μιμηθεί λέξεις ενώ εξερευνά τον κόσμο γύρω του. Βρίσκει εύκολα κρυμμένα αντικείμενα και αρχίζει να χρησιμοποιεί τα αντικείμενα σωστά. Μία νέα εποχή ξεκινά τόσο για το μωρό σας όσο και για σας ως γονιός. Τα πιο αγαπημένα παιχνίδια της AS που προσφέρονται για αυτές τις δραστηριότητες είναι:

  • Διαδραστικά παιχνίδια που μιλούν
  • Ηλεκτρονικά εκπαιδευτικά παιχνίδια
  • Κουβαδάκια με σχήματα
  • Περπατούρες
Ψυχοκινητική Ανάπτυξη

Οι διαφορετικοί τρόποι αλληλεπίδρασης βοηθούν το παιδί να ανακαλύψει τη σχέση μεταξύ αιτίας και αποτελέσματος, ενθαρρύνοντας το να εκτελέσει κινήσεις και να αναπτύξει τον συντονισμό ματιών-χεριών.

Γνωστική Ανάπτυξη

Το παιδί μαθαίνει τους πρώτους αριθμούς, τα πρώτα γράμματα και πολλές νέες λέξεις εξασκώντας ταυτόχρονα την παρατηρητικότητα του και τη λογική σύνδεση.

Συναισθηματική Ανάπτυξη

Το παιχνίδι ενθαρρύνει το παιδί να παίξει μαζί του. Με αυτό τον τρόπο συνοδεύει το παιδί σε έναν κόσμο γεμάτο συναισθήματα και φαντασία.

Αισθητηριακή Ανάπτυξη

Οι χαριτωμένοι ήχοι προσελκύουν την προσοχή του παιδιού, τονώνοντας την ακουστική του αντίληψη. Οι διαφορετικοί τρόποι αλληλεπίδρασης ενθαρρύνουν την απτική εξερεύνηση.