Παιχνίδια για παιδιά ηλικίας 2 ετών

Με μια ματιά

Τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι έτοιμα να αποκτήσουν νέες γνώσεις, να αναπτύξουν σταδιακά την ανεξαρτησία τους, όπως και καλύτερο έλεγχο των κινήσεών τους. Διαθέτουν ιδιαίτερο ενθουσιασμό και πολύ ενέργεια που μπορούν να διοχετευτούν τόσο σε δραστηριότητες με εκπαιδευτική αξία, όσο και σε αυτές που απαιτούν σωματική κίνηση. Τα πιο αγαπημένα παιχνίδια της AS που προσφέρονται για αυτές τις δραστηριότητες είναι:

  • Εκπαιδευτικά παιχνίδια με κάρτες & ηλεκτρονικά
  • Σκούτερ με 3 ρόδες
  • Πρώτα παζλ με μεγάλα κομμάτια
  • Παιχνίδια μίμησης & Κούκλες ανατροφής
Ψυχοκινητική Ανάπτυξη

Οι διαφορετικοί τρόποι αλληλεπίδρασης βοηθούν το παιδί να ανακαλύψει τη σχέση µεταξύ αιτίας και αποτελέσµατος, ενθαρρύνοντας το να εκτελέσει κινήσεις και να αναπτύξει τον συντονισµό µατιών-χεριών.

Γνωστική Ανάπτυξη

Το παιδί µαθαίνει τους πρώτους αριθµούς, τα πρώτα γράµµατα και πολλές νέες λέξεις εξασκώντας ταυτόχρονα την παρατηρητικότητα του και τη λογική σύνδεση.

Συναισθηματική Ανάπτυξη

Το παιχνίδι ενθαρρύνει το παιδί να παίξει µαζί του. Με αυτό τον τρόπο συνοδεύει το παιδί σε έναν κόσµο γεµάτο συναισθήµατα και φαντασία.

Αισθητηριακή Ανάπτυξη

Οι χαριτωμένοι ήχοι προσελκύουν την προσοχή του παιδιού, τονώνοντας την ακουστική του αντίληψη. Οι διαφορετικοί τρόποι αλληλεπίδρασης ενθαρρύνουν την απτική εξερεύνηση.